Novo izštekano leto bodo odprli štajerski mojstri polnokrvnega pop rocka Leonart. Kdo ne pozna njihovih elana polnih songov “Nov dan”, “Moje mesto” ali “Vrh sveta”? Akustično etapo naskakujejo s krasno oblikovanim drugim albumom, ki so ga splavili jeseni. Izhodiščna taktika bo preizkušena, električna brenkala bodo zamenjala akustična. Za prodor v finišu pa bodo poskrbele konge, melodika, violina, krilovka. Ki jih bodo poganjali gostje v številčno precej okrepljeni ekipi. Če pridete navijat, zmaga ne more izostati. V živo v ponedeljek 25. januarja 2021 ob 20.00 na frekvencah Vala 202 ali v spletnem videoprenosu.

Bilo le lani spomladi. Ekipa Izštekanih se je veselila aprilske koncertne predstavitve drugega albuma Mariborčanov Leonart. Datum je bil rezerviran, prošnje za akreditacije poslane, dogovori za prevoz v teku. In potem… No, saj vemo. Potem ni bilo nič. Potem je bil en velik nič. Prvi val epidemije je tudi “Vrh sveta” Leonartov odplaknil v negotovo prihodnost. Vprašanje, kaj storiti, je viselo v zraku do oktobra, ko so album predstavili prek spleta. Vmes so se oglasili na Valu 202 v Koncertu doma. In se dogovarjali o izvedbi večletne želje na obeh straneh: sprejeti izziv ter se izštekati. Tako kot se šika. Izštekati za Izštekane na Valu 202.

Leonart vedo, kako globoka je voda, v katero se podajajo. Njihov skok ne bo brezglav, z akustičnimi nastopi imajo izkušnje. A v tako velikem slogu se jih še niso lotili. Osrednji četverici, Sebastijanu, MartinuAndreju in Marku se bodo pridružili klaviaturist in nekdanji član Tine Brglez, tolkalec Blaž Korez, violinist in producent obeh albumov Martin Bezjak ter trobilec Tomaž Gajšt. Če se poleg njih pojavi kak gost presenečenja… pa resničnih fenov oddaje najbrž ne bo presenetilo. No, je že res, da s tem, ko presenečenje napoveš, polovico uničiš. A presenečenja v oddaji Izštekani niso presenečenje. Preseneti le tisto, kar se za njimi skriva…

Besede: Jure Longyka