Leonart z novim singlom jezdimo v svobodo

Maj 17, 2021

Leonart smo izdali zadnji single z albuma Vrh sveta. Pesem Jezdim je po mnenju štajerski rockerjev, ki glasbi dajemo drugo dimenzijo, danes še bolj aktualna kot ob nastanku.

Besedilo in glasba, ki ju je prispeval naš ustvarjalni motor, Andrej Knehtl, izpostavljata pomen odmika od novic, družbenih omrežij in nepomembnih banalnosti. Lahko bi rekli, da je Jezdim logično nadaljevanje pesmi Danes me ni s prvega albuma, ki nas je zasidral na vidno in slišno mesto radijskih postaj. 

Čeprav se naši glasbi večinoma odraža osebna problematika posameznika, pa s pesmijo Jezdim ponovno nastavljamo zrcalo celotni družbi: “Strgaj sebe iz vajeti, ki ne pustijo dihati. Vstani zdaj, povej na glas, vse, kar si želiš. Zavedaj se, svoboden si. Dvigni se, odpri oči. Stisni pest, jo dvigni v zrak. Bodi to, kar si,” sporočamo Andrej, Marko, Martin in Sebastijan. 

Leonart pa ne jezdimo le v svobodo, ampak tudi proti novim glasbenim stvaritvam, ki so vzklile v času, neprijaznem do umetniškega izražanja. Kljub vsemu pa Mariborčani s koncertnim izkupičkom preteklega leta nismo nezadovoljni, pa čeprav so glasbeni dogodki potekali le za radijsko in spletno občinstvo. Poleg časa za ustvarjanje smo namreč obdelali vse glavne virtualne odre, od Izštekanih, valovskih koncertov doma in Prve vrste, začenši z uspešno spletno premiero albuma Vrh sveta, na katerem domuje tudi sveži single Jezdim.